Peter Bastiaanssen

Het werk van Peter Bastiaanssen kenmerkt zich eigenlijk door het gebruik van kleuren. Daarom is het extra bijzonder dat Mr. and Mrs. Kunst de hand wist te leggen op een tweetal monochrome zeefdrukken. Dat deze werken de naam “Hondjes” hebben meegekregen, is geen verrassing. De zwarte hond is namelijk een steeds terugkerend element in het werk van Peter Bastiaanssen.

Inspiratie

Zoals bij veel kunstenaars, ontstaat ook het werk van Peter Bastiaanssen vanuit zijn kijk op de wereld. De mensen noemt hij niet per se slecht, maar hij ziet de mensen wel als “sukkelaars, tussen wal en schip gevallen, niet echt dier maar zeker geen goden”. Vanuit dat perspectief schept Peter Bastiaanssen veelal kleurrijke werken, met een serieuze ondertoon. De leugentjes, onze godsdiensten of zelfs cultuur, die wij als mensen gebruiken om het bestaan aan te refereren, verwerkt de kunstenaar in zijn werk. Dit doet hij door het bewust onjuist toepassen van schaduwen en perspectief, door het weergeven van gebruiksonvriendelijke meubeltjes en het ontwortelde leven. De zwarte hond, verbeeldt op vele van de werken, was van oorsprong wolf, maar kan nu alleen nog wachten op de nooit opdagende mens om zijn koekje te ontvangen.
Verder gebruikt Peter Bastiaanssen regelmatig de goudvis, slechts veilig in zijn veel te kleine aquarium, en het kopje koffie dat op gasten wacht die niet komen als uitingen van deze leugentjes.

Dat de werken van Peter Bastiaanssen vaak toch vrolijk en optimistisch ogen is volgens hemzelf een bewijs dat de leugens werken. “Ik raad dan ook een ieder aan om te volharden in de leugen, maar kijk uit welke leugens je kiest; want de juiste leugen maakt het leven zoet, de foute leugens daarentegen …”

bron: www.artisadog.nl

 

De Hondjes van Peter Bastiaanssen, monochrome zeefdruk in luxe lijst. Afbeelding van zittend hondje op een stoel.
Hondjes
Zeefdruk, ingelijst
30 x 35 cm
€ 275,– (incl. BTW)
De Hondjes van Peter Bastiaanssen, monochrome zeefdruk in luxe lijst. Afbeelding van zittend hondje op een stoel.
Hondjes
Zeefdruk, ingelijst
30 x 35 cm
€ 275,– (incl. BTW)