George Heidweiller

Hoewel geboren in Nederland, heeft George Heidweiller een groot deel van zijn jeugd doorgebracht in New York, Curacao en Suriname . Na de terugkeer van het gezin, is George Heidweiller voornamelijk in Nederland gebleven, op een aantal grote reizen na. De invloeden van verschillende culturen, of beter gezegd het samenbrengen van verschillende culturen, in één werk is duidelijk zichtbaar in de objecten die hij maakt.
George Heidweiller maakt voor zijn werken daarnaast gebruik van verschillende technieken. Deze twee combinaties resulteren in bijzondere, kleurrijke en gelaagde visualisaties, waar steeds nieuwe elementen in zijn te ontdekken.

Inspiratie

Sinds zijn opleiding heeft George Heidweiller met vele, grote kunstenaars samen gewerkt. Hij beschouwde hen enerzijds als leermeesters en anderzijds vulden hun verschillende stijlen en interesses elkaar aan om tot versterking te komen. In zijn huidige werk verbeeldt George Heidweiller “alle prikkels die je binnen 1 seconde kunt waarnemen”. Daarbij maakt hij dankbaar gebruik van objecten en sensaties uit grote steden als New York.

 

Schilderij van George Heidweiller, in epoxy gegoten, 118 x 21 cm groot
schilderij
ingegoten in epoxy
118 x 21 cm € 900,– (incl. BTW)
Schilderij van George Heidweiller, in epoxy gegoten, 118 x 21 cm groot
schilderij
ingegoten in epoxy
118 x 21 cm € 900,– (incl. BTW)